Chinees voor beginners

Lestijd: dinsdag 15.10u tot 16.00u
Lesdata Chinees 1: 12 november t/m 28 januari
Lesdata Chinees 2: 4 februari t/m 7 april
Kosten per cursus 60 euro

 

Het leren van meerdere talen geeft je zelfvertrouwen en meer inzicht in taal in het algemeen, mits je een nieuwsgierige houding hebt. Als je geïnteresseerd bent in een nieuwe uitdaging op taalgebied, dan is Chinees wellicht jouw volgende stap. Niet in de laatste plaats omdat Chinees (hoogstwaarschijnlijk) de meest gesproken taal ter wereld is als je naar het aantal moedertaalsprekers kijkt.

In de lessen wordt meer gefocust op uitspraak, woordjes en zinsbouw dan op het leren van het Chinese schrift, zodat je niet meteen alles te verwerken krijgt. Er wordt tijdens de lessen gebruik gemaakt van verschillende soorten materiaal, waaronder ook online materiaal.

De uitspraak is moeilijk, maar wist je dat je voor Chinees geen werkwoordstijden hoeft te leren, of rijtjes van hebben, zijn, moeten etc.? Maar let op: het leren van Chinees is daarom nog niet zo makkelijk. Kortom, als je op zoek bent naar een uitdaging, hoef je je niet te vervelen met Chinees.

 

 

Deze workshop wordt gegeven door:

Maurice Paulusse

Ik ben een ervaren freelance docent die lesgeeft in meerdere talen, waaronder ook Chinees (Mandarijn). Ik geef les aan individuen en aan groepen. Mijn kennis van het Chinees komt voornamelijk van mijn universitaire studie, maar ook ik ben begonnen met een cursus op mijn voormalige middelbare school. Ik ben al lang geïnteresseerd geweest in talen en taalkunde, en ik vind het ook mooi om mijn kennis over te brengen op anderen.